"Een eigen wijn is het beste visitekaartje!"
[swift_slider type="curtain" category="italie" random="0" fullscreen="0" max_height="600" slide_count="1" transition="slide" loop="0" nav="0" pagination="0" autoplay="" continue="1"]

Over onze Italiaanse rode wijn met wijnetiket

Italiaanse wijn met eigen wijnetiket

Italiaanse rode wijn met eigen wijnetiket

Over onze Montepulciano met een eigen wijnlabel

Het wijngebied

De Abruzzo is een streek midden in Italië, in het bergachtige gebied de Apenijnen. Dit is één van de mooiste wijngebieden van Italië die een lange wijngeschiedenis kent.

Naast de wijnboeren heeft dit gebied een hele hoop oude architectuur en zijn de vele oude dorpen de moeite om te bezoeken. De Romeinen waren hier al actief, en de meeste van de huidige dorpjes dateren van rond 800 na Christus.

De druif

De Montepulciano is een druif die voornamelijk aangeplant is in de Abruzzo, vandaar dat onze wijn met eigen etiket ook wordt betitelt als een Montepulciano d’Abruzzo, wat letterlijk Montepulciano uit de Abruzzen betekend.

Naast de Montepulciano is dit gebied ook bekent door de witte druif de Trebbiano d’Abruzzo.

Over de wijn

Deze wijn is ideaal als relatiegeschenk, omdat deze druif een fantastische smaak heeft. Vol (donker) rood fruit met het lekkere zuurtje van onder andere cranberry. De houttoets geeft deze wijn een bewaarpotentieel van meerdere jaren, maar ook om direct te drinken is deze wijn uitermate geschikt.

Een wijngeschenk met bewaarpotentieel om een goede indruk achter te laten tijdens een gezellig diner of op een heerlijke na zomerse avond met een mooie zonsondergang.